Bespaartips in de winter

Het wordt langzamerhand steeds kouder. Vooral tijdens de winter loont het om jezelf de vraag te stellen: “hoe kun je energie besparen?”. Lees hier de beste bespaartips voor het besparen van energie in de winter!

bespaartipsDe klassieke vaste lasten zijn gas, licht en water. Van deze drie zaken valt gas en licht onder je energierekening. Het is dus van belang om minder gas en stroom te gebruiken als je de energierekening omlaag wil brengen. Met deze tips kom je al een heel eind!

1. Trek een trui aan

Dit is misschien wel de meest simpele oplossing. Zet je thermostaat een paar graden lager en trek een warme trui aan. Je zal het niet snel merken door je warme trui maar het scheelt toch al in de kosten.

2. Gebruik de zon

Dit is als de zon besluit zijn stralen die dag te willen delen. Gebruik dezen dan optimaal om het huis op te warmen door de gordijnen open te zetten als de zon op het raam schijn.
BespaartipsVooral wanneer je ramen op het zuiden hebt kun je een deel van je huis eenvoudig op deze manier verwarmen, zelfs als het buiten rond het vriespunt is.

3. Gebruik gordijnen

Is er geen sprake meer van de kracht van de zon gebruik dikke gordijnen om de warmte binnen te houden. Als je niet je gordijnen wil vervangen, bevestig dan een stuk fleece of douchegordijn aan de bovenkant van je gordijnen. Je verliest de meeste warmte via je ramen en deuren, waardoor je de warme lucht die bovenin de ruimte zit niet wil laten ontsnappen. Je kunt zelfs een dik gordijn aan je deur bevestigen om de kieren langs de rand af te dekken.

4. Kaarsjes

Niet alleen is je huis sneller warm door al die kleine warmtebronnen, het is ook nog heel gezellig!

5. Elektrische dekens

Elektrische dekens gebruiken maar weinig energie. Als je de hele avond op de bank blijft zitten, is het veel energiezuiniger om onder een elektrische deken te kruipen dan om je hele woonkamer te verwarmen.

6. Fles warm water

Gebruik een fles met warm water om je bed op te warmen voordat je erin gaat liggen. Leg tegelijkertijd je pyjama op deze fles, zodat deze warm is op het moment dat je ‘m aantrekt!

7. Gebruik je oven

Probeer meer gerechten met je oven te maken. Je kunt de oven open laten staan tijdens het afkoelen, waardoor je de keuken langer warm kunt houden zonder dat dit veel energie kost! Als je zonnepanelen hebt kun je sowieso veel energie besparen door elektrische te koken, waardoor een elektrische oven het al snel wint van een gasfornuis als het gaat om energieverbruik.

Bespaartips

Succes met onze bespaartips! Houd onze blog in de gaten voor nog meer handige tips. Ben je woonzaam in Amsterdam of Rotterdam en heb je hulp bij schulden nodig? Maak dan gelijk een gratis afspraak met onze financiële experts.