Besparen met kerst? Wij hebben de tips!

Wil jij ook besparen met kerst? Wij hebben de tips voor jou op een rijtje gezet! In deze duurste tijd van het jaar kan je soms wel een handje hulp gebruiken, dus lees onze tips snel door. Heb je zelf ook goede tips? Laat het ons weten!

1. Overstappen zorgverzekering

Overstappen loont! Van deze besparing profiteer je pas vanaf januari maar hier moet je in de maand december al mee beginnen. Elke jaar in december beginnen de reclamespotjes op de televisie, radio en op social media; de aanbiedingen en acties van zorgverzekeraars. Pak deze kans met beide handen aan om te profiteren van de aangeboden acties. Klik op deze link voor een voorbeeld: independer.nl.besparen met kerst

Het vergelijken van de zorgverzekeraar kost je slechts enkele minuten, dus schroom niet om even te kijken wat het jou kan schelen per maand. Overstappen kan tegenwoordig heel makkelijk online, dus is het zo geregeld. Het kan je soms wel tientjes per maand besparen, dus check meteen de verzekering van je partner en bespaar op jaarbasis tientallen euro’s.

Extra tip; wees kritisch. Heb je dat ene aanvullende pakket daadwerkelijk nodig of gebruik je het al jaren niet? Maar ook; zit er een flinke tandartsbehandeling aan te komen of kom je dit jaar al behandelingen tekort voor de fysiotherapeut? Shop dan voor de best passende aanvullende verzekering. En, een aanvullende verzekering hoef je niet af te sluiten bij dezelfde verzekeraar als de basispremie, dus shoppen maar!

2. Duurzame cadeaus

Je leest het goed, duurzame cadeaus. Het idee is om dan door je eigen huis te snuffelen en op zoek te gaan naar dingen die andere mensen kunnen gebruiken maar die jij niet meer hoeft en er bijvoorbeeld nog prima uitzien of (en dit zal vaker gebeuren dan je denkt) eigenlijk volledig nieuw zijn! Pak het mooi in en je hebt een leuk cadeau. Een andere optie is op zoek gaan naar tweedehands cadeaus op het internet of een kringloopwinkel. Hierbij kan je nog het cadeau een eigen twist geven door op het internet een Do It Yourself filmpje erbij te pakken en creatief aan de slag te gaan. Op deze manier kun je een hele berg geld besparen rond de kerstdagen. Bovendien ruimt het lekker op!

besparen met kerst

3. Kerstdagen

Als je het vooral belangrijk vindt om overdag iets gezelligs met familie te doen kun je hier ook op besparen. Een duur uitstapje is niet de enige optie hierin. Samen een fijne wandeling in de duinen of het bos maken geeft ook dat heerlijke familie-gevoel. Dat is goedkoop, gezond, leuk en een goed moment om de familiebanden te versterken. Sterker nog, mogelijk bereik je op deze manier meer op het gebied van familiebanden, dan wanneer je met z’n allen naar een dure voorstelling gaat waar je elkaar minstens twee uur niet spreekt. Bij deze tip staat voorop dat duurder niet altijd beter is. Door je kerst simpel te houden bouw je samen ook mooie herinneringen op.
besparen met kerst

4. Houd je sterk!

December is een zeer verleidelijk maand met al zijn mooie advertenties, aanbiedingen en vooral; de noodzaak die er lijkt te zijn om ‘mee te moeten doen’. Als er een periode in het jaar is die je hebberig en materialistisch maakt, dan is het wel de kerstperiode. De shopvreugde is enorm meeslepend. Probeer te kijken naar wat je wel hebt in plaats van naar wat je niet hebt. De échte kerstgedachte is dat je geluk uit andere dingen, zoals familie of vrienden, kunt halen. Besparen met kerst is soms een uitdaging, maar niet onmogelijk!

Op zoek naar nog meer tips om te besparen in de winter? Lees dan deze blog.

Advies bij Schulden wenst iedereen hele fijne kerstdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!