Budget activiteiten

Ben je op zoek naar activiteiten waar je geen (of weinig) geld voor nodig hebt? Hieronder lees je hoe je met een klein budget toch leuke activiteiten kunt doen.

1. Meld je aan voor een gratis les

Hierbij verrijk je niet alleen je kennis maar ook je sociale cirkel. Een gratis les is een leuke kans om nieuwe dingen te proberen en of even lekker met iets anders bezig te zijn. Wil je ondanks het koude weer jezelf in warmere sferen begeven klik dan hier voor het inschrijven voor een gratis dansles.

2. Kook een nieuw recept met left-overs budget activiteit

Soms kan je van de raarste ingrediënten een verrassend lekkere hap maken. Heb je bijvoorbeeld tonijn en paprika over? Maak hier dan lekkere hapjes van. Hier ben je even mee bezig en met het op eten ervan natuurlijk ook.  En smullen maar! Op bijvoorbeeld Smulweb kan je lekkere recepten vinden voor een klein budget.

3. Verander de indeling van je huis

Ik hoor je denken; “daar heb ik toch helemaal geen zin in”?! Als je even niet lekker in je vel zit en constant geconfronteerd wordt met je omgeving is het fijn om wat aan te passen in je leefomgeving. Het verplaatsen van een tafeltje of een plantje bij het raam neer zetten kan een verschil maken in je mentale toestand. Meer hierover lees je op de website van Homify.

4. Ga wandelenbudget activiteit

Is het koud buiten maar wil je er toch op uit? Ga lekker wandelen! Pak bijvoorbeeld de fiets naar een mooie omgeving zoals het bos of een park en ga daar op je gemak wandelen en genieten van de rust. Ook dit helpt om alles in je hoofd op een rijtje te krijgen.

5. Dagje uit met korting

Als je een dagje weg wilt kan dit al snel in de kosten lopen. Een dagje naar de dierentuin met je gezin kan soms peperduur zijn. budget activiteit
De entreekosten lopen soms zo hoog op dat het geen leuk dagje uit meer is. Er zijn ontzettend veel websites waar kortingsbonnen en prijsacties op staan waardoor je tot wel 50% kunt besparen op de kosten. Natuurlijk ben je met alleen entreekaartjes niet klaar. Vaak wil je op locatie nog een hapje eten en drinken. Ga voor low-budget en neem zelf je eten en drinken mee. Zoek je een kortingsite voor low-budget activiteiten, klik dan hier.

6. De bibliotheek

Vaak zijn er leuke dingen te doen in de bieb. Er zijn voorleesdagen, voorstellingen en soms zelfs gratis cursussen die worden gegeven. Ook is dit een ideale plek om nieuwe mensen te ontmoeten en in boeken te snuffelen die je normaal gesproken nooit open zou  slaan.budget activiteit  De kennis die je in de bieb op kan doen maakt je in één klap al rijker!

Al met al zijn er meer dan genoeg leuke budget activiteiten om te doen voor weinig geld. Heel veel plezier met het afstrepen van de lijst!

Heb je schulden en ben je op zoek naar tips om geld te besparen? Lees dan deze tips.