Wat doen bij een huurachterstand? | Advies bij Schulden | Gratis Advies
Hét betrouwbare gratis
adviesbureau bij schulden

Huurschuld

Heb je momenteel een huurachterstand/huurschuld of verwacht je in de toekomst niet aan je betaalverplichting te kunnen voldoen? Misschien kunnen wij je verder helpen.

Neem contact op met je verhuurder

Neem bij een huurachterstand zo snel mogelijk contact op met je verhuurder. Als je uitlegt dat je wel wilt betalen, maar op dit moment geen mogelijkheid hiertoe hebt, kunnen jullie samen kijken naar een oplossing. Misschien kan je een betalingsregeling treffen. Door snel contact op te nemen met je verhuurder is er vaak een betere samenwerking voor de oplossing mogelijk. Ook voorkom je waarschijnlijk extra kosten, zoals (buitengerechtelijke) incassokosten.  Is het dossier al doorgestuurd naar een deurwaarder? Neem dan contact op met de deurwaarder. Wil je meer informatie over de werkwijze van deurwaarders, dan kan je dat hier lezen.

Betalingsregeling

Lukt het niet om de hele achterstand in één keer te betalen? Vraag dan of u de achterstand in delen mag betalen. Dit is een betalingsregeling. Spreek af op welke dagen u een deel van de achterstand betaalt. Samen overleg je welk bedrag je aflost. Gaat de verhuurder akkoord met het betalingsvoorstel? Vraag dan aan de verhuurder of hij de betalingsregeling per brief wil bevestigen. Vraag of hij in de brief schrijft hoeveel je moet betalen en wanneer je dat moet betalen. Probeer je zo goed mogelijk aan de afspraak te houden. Lukt het toch niet? Neem dan opnieuw tijdig contact op met de verhuurder en bespreek opnieuw wat er mogelijk is. Kom je de gemaakte afspraken namelijk niet na, dan kan de verhuurder een procedure starten om je uit de woning te zetten. Hier lees je hoe dat in zijn werk gaat.

Heb je hier meer vragen over? Neem dan gerust contact met ons op. Dreigt er een ontruiming (klik hier om meer te lezen over ‘ontruiming van een woning‘) omdat een betalingsregeling helaas niet gelukt is? Bel gerust! Vaak is snelle actie in dat soort gevallen absoluut noodzakelijk. Wij kunnen je verder helpen.

Ja, ik wil geholpen worden!
Whatsapp