Ouderen met schulden - Advies bij Schulden
Hét betrouwbare gratis
adviesbureau bij schulden

Ouderen met schulden

Dat het behouden van overzicht over de financiën af en toe lastig is, begrijpen wij bij Advies bij schulden als geen ander. Zowel jong als oud trekt vroeg of laat aan de bel wanneer zij het overzicht kwijtraken en eventuele schulden om de hoek komen kijken.

Vooral op oudere leeftijd kunnen wij ons goed voorstellen dat het goed regelen van de financiën misschien zelf nog wel lastiger is. Er zijn dan ook veel veranderingen die kunnen spelen, denk bijvoorbeeld aan het pensioen, veranderingen in de vaste lasten of andere zaken die veranderd zijn in tegenstelling tot vroeger.

Pensioen

Een van de grootste veranderingen is misschien wel de overgang van inkomsten uit arbeid, naar het ontvangen van pensioen. U krijgt een ander inkomen dan dat u soms jarenlang heeft ontvangen terwijl de vaste lasten wel hetzelfde blijven. Dit is dan ook een belangrijke verandering waardoor u financiële moeilijkheden kunt ervaren.
Zorgkosten en eigen risico

Naarmate u ouder wordt is er ook vaak geen ontkomen aan dat u meer medische kosten zult gaan maken. Misschien past u uw zorgverzekering aan of moet u vaker eigen risico betalen vanwege uw medische toestand. Daarnaast ontvangt u misschien wel hulp in de huishouding of voor de persoonlijke verzorging en moet ook voor deze hulp een eigen bijdrage betaald worden.

U staat er nooit alleen voor!

Ondanks dat uw financiële situatie veranderd, zijn er genoeg instanties en personen in uw omgeving die u hierbij kunnen ondersteunen. Onder andere de volgende instanties kunnen u adviseren en hulp bieden:

  • De Belastingdienst, voor belastingzaken kunt u de Belastingtelefoon bellen;
  • Sociale Verzekeringsbank, onder andere voor de kosten van eigen bijdrage;
  • Gemeente, voor het bijwonen van informatiebijeenkomsten en beantwoorden van vragen;
  • Thuis- en mantelzorg, voor het eventuele doorverwijzen naar andere instanties.

Daarnaast kent u misschien ook mensen in uw omgeving die u eventueel kunnen helpen met uw financiën. Durf gerust om u heen te kijken en te vragen om hulp of advies.

Advies bij schulden helpt u

Als u toch behoefte heeft aan een luisterend oor omdat u er zelf niet meer uitkomt met uw financiën, kunt u altijd contact opnemen met Advies bij schulden. Wij kunnen samen met u kijken naar uw situatie en u adviseren.

Whatsapp