Schuldsanering - Advies bij Schulden | Gratis Advies
Hét betrouwbare gratis
adviesbureau bij schulden

Schuldsanering

Zoals je hebt kunnen lezen op de site, is er in sommige situaties de mogelijkheid om de schuldhulpverlening in te gaan en zo proberen om van je schulden af te komen. Als dit echter niet heeft gezorgd voor een schuldvrije situatie, is het mogelijk om een verzoek tot de schuldsanering in te dienen bij de rechtbank.

Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP)

Het WSNP traject duurt drie jaar. In sommige gevallen is er ook de mogelijkheid om een traject van vijf jaren te volgen.

Om toegelaten te worden tot de WSNP is het van belang dat je aan een aantal vereisten voldoet. Zo moet er onder andere sprake zijn van problematische schulden en moet het minnelijke traject (schuldhulpverlening) niet zijn gelukt. Ook mag je in de afgelopen vijf jaar geen verwijtbare schulden hebben gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het laten ontstaan van boetes of wanneer je een onverantwoorde lening bent aangegaan.

Verplichtingen

Als je eenmaal toegelaten bent tot de WSNP moet je je ook houden aan verplichtingen. Zo moet je alle benodigde informatie verschaffen aan je WSNP-bewindvoerder en mag je geen nieuwe schulden laten ontstaan. In het belang van het traject is het ook van belang dat je voldoende solliciteert om uiteindelijk, als je dit nog niet doet, minimaal 36 uur per week werkzaam te zijn.


Contact opnemen Gelijk bellen
Whatsapp