Werknemers met schulden - Advies bij Schulden
Hét betrouwbare gratis
adviesbureau bij schulden

Werknemers met schulden

Helaas komt het steeds vaker voor, werknemers met schulden. Volgens het Nibud heeft in 2017 62% van de werkgevers te maken met personeel met financiële problemen. Volgens Nibud is een bedrijf al snel 13.000 euro per jaar kwijt aan een werknemer met financiële problemen die voltijds werkt en een modaal salaris verdient. Deze kosten zitten met name in het verwerken van het loonbeslag, (ziekte)verzuim en productiviteitsverlies.

Preventie

Daarnaast moet gedacht worden aan het risico van fraude, diefstal en het feit dat personeel met geldproblemen vatbaarder is voor omkoping en chantage. Natuurlijk wil je het als werkgever niet zo ver laten komen, dus preventie is het sleutelwoord. Denk hierbij bijvoorbeeld aan financiële ondersteuning bij de betaling van de maandelijkse lasten. Hierdoor kan je als werkgever trachten je personeel ‘financieel fit’ te houden of te krijgen.

Maar bevind je je als werkgever in de situatie dat er al duidelijk sprake is van geldproblemen bij de werknemer, al dan niet met loonbeslag, dan zal er gekeken moeten naar andere oplossingen. Helaas vindt een derde van de werkgevers financiële problemen van werknemers een reden om een contract niet te verlengen, waarbij bijna één op de vijf werkgevers het zelfs reden tot ontslag vindt. Bijna de helft van de werkgevers denkt dat de werknemers hier bang voor zijn; werknemers zijn daardoor terughoudender hun financiële problemen kenbaar te maken. Resultaat? Werknemers raken verder van huis en de kans op loonbeslag stijgt.

Oplossing

Om de kosten te drukken als werkgever loont het de moeite contact op te nemen met Advies bij Schulden. Uit het onderzoek van Nibud blijkt namelijk dat 80% van de werkgevers hun werknemers met geldproblemen graag wil ondersteunen. Begin bijvoorbeeld met het voeren van financieel-inzichtgesprekken, probeer het probleem in kaart te brengen en geef de werknemer het vertrouwen dat een ontslag niet op de loer ligt. Indien de werknemer bereid is hulp te aanvaarden voor het aanpakken van de financiële problemen, kan Advies bij Schulden verder helpen.

Hoe dan verder?

Als werkgever kun je, na goedkeuring van de werknemer, diens gegevens doorgeven aan Advies bij Schulden. Wij nemen dan contact op met de werknemer. Wil de werknemer ons liever zelf contacteren? Dat kan uiteraard ook. Geef dan onze contactgegevens door aan de werknemer. Zodra de werknemer contact met ons opgenomen heeft kunnen we aan de slag!

Kosten

En dan nu de brandende vraag: zijn er kosten aan verbonden? Er zijn voor de werkgever geen kosten verbonden aan het doorzetten van een werknemer naar Advies bij Schulden! Advies bij Schulden rekent daarnaast ook geen kosten door aan de werknemer. Dus heeft u een werknemer in dienst die absoluut hulp nodig heeft in verband met geldproblemen? Aarzel dan niet en laat hem of haar contact opnemen met ons.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

contact

 

Whatsapp